Wil je op de hoogte blijven? Laat hier je e-mailadres achter!

Wat is groei?

12 mei 2020 • Blog

Een waarde die zo ongelofelijk belangrijk is voor mij. Al jaren ben ik gefascineerd door het waarom we (ik) de dingen doen die we (ik) doen. Het heeft me veel gebracht, veel kennis, veel inzichten, veel methodes, veel manieren van ergens mee omgaan en structuren van ‘hoe het hoort’.

Met alleen kennis kom je er niet

Dit alles is echter nog niet direct groei. Het is wat je met de kennis, de inzichten en methodes doet dat maakt of je groeit of niet. Ook de manier waarop je die kennis inzet is belangrijk voor hoe je groei ervaart.

Vanuit het brein

Je kan bijvoorbeeld groeien vanuit je hoofd. “Ik weet dat ik moet loslaten dus dat doe ik dan ook maar.” Dit is het brein wat een ander manier van denken heeft geleerd. Dit kan best tijdelijk een effect hebben. Het kan echter ook zo zijn dat het ervoor zorgt dat het om de hete brein heen blijft draaien en daardoor de kern niet te pakken krijgt.

De les

Werkelijke groei ontstaat wanneer er een les is geleerd. Hierdoor is je gedrag ook daadwerkelijk anders is dan voorheen. De les is pas geleerd wanneer elk gevoel gevoeld is in waar het werkelijk om gaat. Het is de kennis, de methodes en structuren die je kunnen helpen tot die kern te komen.

Ruimte

Wanneer elke gevoel gevoeld is, benoemd is, aangekeken is en van geleerd is, dan zegt het hart nu kunnen we door naar de volgende stap. Er ontstaat ruimte, rust en liefde. Het hart doet dit zonder dat je brein het bewust door heeft. In één keer voel je je anders en de liefde kan weer stromen.

Verbinding in liefde

Onlangs heb ik zelf een prachtige ervaring gehad waarbij ik in twee jaar tijd van pijn, verdriet, boosheid en oordelen ging naar de verbinding in liefde. Dat is in contact zijn met mijzelf. Ik heb mijzelf serieus genomen, alle gevoelens gevoeld, dit is wat er is en alles mag er zijn. En heb mijn les geleerd waardoor mijn gedrag en manier van kijken nu anders is.

Met liefde

Wil jij ook groeien en leren van de gevoelens die je hebt? Of lukt het nog niet om tot de kern van je gevoelens te komen? Ik help je daar met liefde bij. Met mijn hooggevoeligheid voel ik haarfijn aan waar het bij jou werkelijk om gaat. Vul het contactformulier in en we hebben even contact over waar jij klaar voor bent op dit moment.


Uw naam

 

Uw e-mailadres

Uw bericht