Inspiratie ontvangen? Laat hier je e-mailadres achter!

Judith over de Blauwdruk van haar gevoel

14 januari 2021 • Blauwdruk van je gevoel

Toen ik aan Judith vroeg of ik haar Blauwdruk mocht delen als voorbeeld voor mijn website, vroeg ik voorzichtig of ze misschien een klein stukje wilde schrijven over haar ervaringen over haar Blauwdruk met Helende Code…
Tot tranen toe geroerd was ik toen ik haar verhaal las.


Gedachten die bij mij, Judith, opkomen als ik nu nog eens naar de tekeningen kijk van Mieke:

Jeetje, wat werd ik de eerste tekening ingezogen, toen ik die voor het eerst zag.

Het gele, dat trok mijn aandacht.
Ja, die gele bol, borrelend en bruisend en schitterend.

Dát wil ik!

Maar – wat irritant! – waarom moet daar nou een kubus omheen zitten, en dan ook nog eens versluierd? Zo komt die mooie schitterende gele bol toch niet tot zijn recht?

Nee, dat klopt ook. En zo blijkt wel uit de uitleg van Mieke: ik doe het zelf. Mijn eigen, mooie binnenste Zelf houd ik versluierd door mijn hang naar het perfecte, het precieze, mijn denken en mijn gedachten.

Tijdens de uitleg en het mooie gesprek dat volgt, wordt mijn aandacht sterk naar de groene vlek getrokken.

Het groene gat

Ik wil daarnaar kijken, ik verlang daarnaar.
Maar ik voel ook zoveel angst!
Ik ben er zo verschrikkelijk bang voor en ik schrik ervan.
Ik ben me sinds jaren niet bewust geweest van dit gevoel, angst.
De weg naar mijn Zijn, mijn mooie, borrelende, bruisende Zelf gaat via mijn hart, gesymboliseerd door dit groene gat in de kubus.

Mijn hart.
En dus ook zoveel angst.

De dagen die volgen

Wat er de dagen daarop gebeurt, is apart.
Anders dan anders.
Ik fiets met mijn boodschappen naar huis en ik passeer een vrouw die ik nog ken uit mijn kindertijd. Ineens heb ik een heel onbestendig, onaangenaam gevoel. En ik besef: ik ben bang. Angst is wat ik voel, als ik haar zie.

In de dagen die volgen word ik me ervan bewust dat ik veel vaker angst voel. Alsof er een grote, zwartgrijze bol heel dichtbij in mijn gezichtsveld is, met een trekkend gevoel van mijn hart naar mijn buik. Alsof er een draaikolk binnenin me is.

Ik voel weer

Ik voel en ik weet: deze angst heb ik heel lang gewoon weggestopt en nu kan ik die eindelijk weer voelen.
Yes!
En: het beangstigt me in hoge mate. En ik voel en weet tegelijkertijd: ik heb dit te erkennen. Als die angst er mag zijn, kan ik steeds meer naar mijn eigen, heerlijke, borrelende en bruisende Zelf toe.

Het helpt me overigens om dit gevoel te delen met de mensen die me nastaan, want ik moet het wel zelf doen (zelf voelen), maar ik hoef het niet alleen te doen.

Een half jaar later

Nu, een half jaar later, kan ik steeds meer en steeds vaker contact maken met mijn mooie, gele bol en is die ook inderdaad al een heel stuk groter geworden.

Het in contact zijn met mijn angst, het gevoel herkennen en erkennen zonder erin weg te zinken, heeft me veel dichterbij mijn Zijn gebracht.
Nu ik steeds vaker aanwezig ben met mijn hart, kan ik ook veel meer de keuzes maken en de dingen doen die dichtbij mijn hart liggen.

Als ik weer eens wegzink in mijn hoofd en mijn gedachten, dan neem ik weer de Helende Code in gedachten en voel ik daar de kracht van. Mijn denken en gedachten niet als versluierende kubus zonder ingang, maar als open pijl richting mijn Zijn en mijn hart.

Zo kom ik steeds dichterbij mijn Zijn. En dat voelt TOP!

De tekeningen en het gesprek met Mieke hebben mij geholpen (en helpen mij nog steeds) om makkelijker de weg te vinden naar mijn borrelende en bruisende IK. Van harte aanbevolen!


Dank je wel lieve Judith.
Wat kan jij mooi voelen, schrijven en ZIJN.
Prachtig mooi mens ben je!


De uitleg over de Blauwdruk van Judith lees je hier:
Het gat tussen het ego en het ZIJN is groen

Nieuwsgierig?

Ben je nieuwsgierig naar welke boodschap een Blauwdruk van je gevoel voor jou heeft?

Maak meteen een afspraak klik hier
Voor meer informatie klik hier