Inspiratie ontvangen? Laat hier je e-mailadres achter!

Focus

16 april 2020 • Blauwdruk van je gevoel

Een lieve jonge man vraagt mij om een tekening voor hem te maken. Ik spreek zijn naam uit en al snel komt de eerste tekening op papier. De tweede verschijnt en ik maak een afspraak om hem te bellen.

De eerste tekening raakt precies hetgeen waar hij mee zit.
“In de kern weet je wat je wilt en naar buiten toe vlieg je alle kanten op. Het maakt je duizelig en bent de focus kwijt.” Hij begint te hard te lachen en zegt: “Ja, dat is het precies.”

Er zijn drie contexten in zijn leven die aandacht vragen. In elke context zit een verlangen en een passie. Bij elke passie weet hij ook meteen het nadeel te benoemen.

Waar ligt de focus? Op dit moment is er geen focus, hij vliegt alle kanten op. Alle drie de contexten vragen aandacht en daarom blijft hij vast zitten in het denken, de spiraal, het duizelt hem.


Wat gaat je helpen op dit moment?

Ook hier speelt focus een rol en wel de focus op één ding tegelijk. Gun jezelf de tijd en de ruimte om één context per keer te onderzoeken. Neem een dag of een week waarin je jezelf toestaat alleen over deze context na te denken en te voelen: Wat wil ik hier nu echt?

Passende woorden

Geduld
Juiste timing
Eén ding tegelijk

Maak een keuze

Jij bent die gele cirkel. De roze trap zijn de keuzes die je gaat maken. De oranje pijl geeft aan één ding tegelijk. Wat helpt je NU om dat stapje hoger op de trap te komen. Door je te focussen op één onderwerp kom je steeds dichter bij wat je echt wilt. Heel belangrijk voor hem hier: MAAK EEN KEUZE!! Tijdens het gesprek werd heel duidelijk dat de energie weer kan stromen wanneer hij die knoop doorhakt.

Oneindigheid in tijd

De blauwe acht is een Lemniscaat rechtop. Rechtop omdat het ook een zandloper is: Oneindigheid in tijd. Elke volgende stap, elke keuze is een oneindig proces is. Een keuze die nu maakt hoeft niet DE keuze voor de rest van je leven te zijn. Het gaat om de keuze die je NU moet maken om alles weer in beweging te zetten. De volgende logische stap dient zich dan vanzelf aan. Maak een keuze en de volgende stap dient zich vanzelf aan, maak een keuze en de volgende stap dient zich vanzelf aan, maak een keuze en de volgende stap dient zich vanzelf aan, maak een keuze en…..


Alles komt precies op het juiste moment.


Wil jij ook een Blauwdruk van je gevoel met Helende Code?
Klik hier en maak direct een afspraak!